Данните за развитието на трудовия пазар на САЩ предизвикаха вълна от разпродажби

...
Данните за развитието на трудовия пазар на САЩ предизвикаха вълна от разпродажби
Коментари Харесай

Борсов коментар: Петролът поскъпва след решението на ОПЕК+

Данните за развитието на трудовия пазар на САЩ предизвикаха вълна от разпродажби и доведоха до срив на водещите показатели на фондовите пазари оттатък океана, написа CNCB, представено от investor.bg. Статистиката сподели, че безработицата доближава равнище от 3,5%, след 3,7% през август. Това значи, че трудовият пазар устоява на политиката на увеличение на лихвите на Федералния запас. Американската икономика е добавила 263 хиляди нови работни места, което е под плануваните от пазара 275 хиляди

Водещият показател на фондовата борса оттатък океана Dow Jones загуби 2,1% от цената си и затвори седмицата на равнище от 29 296,79 пункта. Въпреки този спад показателят финишира с 2% по-висока стойност по отношение на миналата седмица, откакто в предходните дни от седмицата търговията беше във напредък.

За S&P 500 седмицата също приключва с растеж от 1,5%, само че в последната сесия необятният знак загуби 2,8% и затвори търговията на равнище от 3639,66 пункта. Nasdaq изтри 3,8% от цената си до 10 652,4 пункта, което е единствено с 1% над дъното за показателя през тази година. Седмицата за Nasdaq завърши с най-малък растеж от 0,7 на 100.

Сред губещите е AMD. Производителят на чипове заяви, че приходите през третото тримесечие ще бъдат по-слаби от предстоящото, което докара до спад в цената на акциите на компанията с съвсем 14% до 58,44 $ за брой. Акциите на Halliburton нарастнаха с 2% до 30,41 $ за брой.

Цената на петрола се увеличи до най-високото си равнище за последните пет седмици след хода на ОПЕК+ за понижаване на добивите с 2 млн. барела дневно. Това е най-рязкото понижение от 2020 година насам и докара до значително повишаване на петрола. Европейският вид Brent затвори седмицата с цена от 98,11 $ за барел, което е нарастване от 4%. За седмицата растежът е от 11 на 100. Американският лек недопечен нефт (WTI) нарастна с съвсем 5% до 92,70 $ за барел, което съставлява седмичен растеж от 16 на 100. 

Цената на златото се намали след прогнозите, че ФЕД ще продължи със своята смела политика във връзка с главния лихвен %. Търговията се прави при цена от 1703 $ за трой унция, което е спад от 1,03 на 100.

На валутните пазари едно евро се разменя за 0,9738 $. Стойността на английския паунд доближи 1,108 $.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР